Parfym

Köpa parfym online

     
Innan du börjar titta efter ställen online där du kan köpa parfym måste du fråga dig vilken typ av doft du letar efter just nu. Någonting för kvällen eller någonting du kan ha till vardags? På jobbet kanske man vill ha en mer neutral, diskret doft medan man på festen förmodligen föredrar något lite mer spännande. Många märken har dofter för alla tillfällen och de brukar då hålla ungefär samma kvalitet. Det är alltid en fråga om vad man vill utstråla. Vill man ha en romantisk parfym bör man köpa något blommigt, sportigt och fruktigt brukar gå hand i hand medan eldigt och förföriskt inte sällan förknippas med kryddiga, tunga dofter. Fråga gärna en kompis vad denne tycker att doften du valt associerar till. Ställ även frågan vilken åldersgrupp din vän skulle gissa att parfymen är gjord för. Du vill förmodligen inte använda samma doft som skulle passa på din mamma, även om din mamma nu råkar ha alldeles utsökt smak.

En shop där du kan köpa parfym online är Parfym.se som har riktigt bra priser och ett stort utbud av märken. I samband med att man köper parfym är det även vanligt att man hittar väldoftande body lotion från samma märke. Du kan även ibland fynda på Tradera som har en hel kategori som heter parfym.


Olika styrkor på parfym

Ibland när man surfar runt online för att köpa parfym stöter man på begreppen eau de parfum, eau de toilette och eau de cologne. Vad är nu detta? Jo, det är olika styrkor på parfym och ett mått på hur mycket de är utspädda. Eau de parfum är mer koncentrerad och alltså starkare än eau de toilette. Eau de cologne är mest utspädd av dessa. Men procentsatserna varierar från tillverkare till tillverkare.

Eftersom all parfym genomgår olika stadier då doften förändras kan det vara vanskligt att bedöma om man gillar en viss typ innan man haft den på sig ett tag. Efter tio minuter brukar de flesta dofter ha börjat förändras och man kan då känna efter om man tycker om den. Det är inte så stor vits att gå efter den första sprayduschen då den mest är till för att fungera säljande. Doften avtar sedan snabbt.

Det kan dröja upptill ett par timmar innan den slutgiltiga bastonen för en parfym sätter in. Denna brukar dock hålla i sig längst. En lurig grej är ju att man inte vet hur den kommer att utveckla sig och om man kommer att passa i detta stadium. Det blir ofta lite av en chansning när man köper parfym.
Parfym online Billig parfym Köpa parfym Dolce & Gabbana parfym